Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ...Πρίν 2600 χρόνια ένας φιλόσοφος απο την περιοχή του Αιγαίου ( ο Θαλής ) είπε κάτι πρωτοφανές : Τα φυσικά φαινόμενα δεν οφείλονται στην επέμβαση κάποιου θεού αλλά σε ακλόνητους φυσικούς νόμους !
Αυτή η ιδέα έδωσε μια απίστευτη δύναμη στην ανθρωπότητα : Την δύναμη που πηγάζει απο την επιστημονική γνώση .
Σήμερα όμως φαίνεται να έχουμε φθάσει σε κάποιο αδιέξοδο . Τί φταίει ;
Κατά την γνώμη μου , φταίει το ότι ο Θαλής έδωσε το όπλο ( την Επιστήμη ) αλλά δεν έδωσε το manual ( το εγχειδίδιο οδηγιών χρήσης ) του όπλου ! Δηλαδή ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ με αυτό το όπλο . Το χρησιμοποιείς για να κάνεις καφετιέρες ; Πολυτελή αμάξια ; Χρυσά ρολόγια ; Αλυσοπρίονα για να κόψεις τα δάση ; Πλαστικά κύπελα μιας χρήσεως ;
Σήμερα λοιπόν η ανθρωπότητα στρέφει το βλέμμα πάλι προς το Αιγαίο , προς τους συνεχιστές εκείνου του φιλοσόφου , για να μάθει τις πολυπόθητες οδηγίες χρήσης που θα την βγάλουν απο το αδιέξοδο .
Ας ολοκληρώσουμε λοιπόν το έργο του Θαλή :
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
1) Η ανθρωπότητα δεν είναι αφεντικό του πλανήτη αλλά ένα εξάρτημα με έναν συγκεκριμένο ρόλο .
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δόγματα που θέλουν τον άνθρωπο αφεντικό ( αβρααμικές θρησκείας και μαρξισμός ) . Αυτό  είναι  κάτι  πρωτοφανές  και  εξωφρενικό  για   όσους   έχουν  εγκλωβισθεί   στις   αβρααμικές  θρησκείες .  Δεν  είναι  όμως  δύσκολο  να  το  αποδεχτούν .  ΔΟΥΛΟΙ  ήταν  στον  Γιαχβέ ,  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ   είναι  τώρα  .
2) Ο ρόλος αυτός είναι η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ . Δηλαδή ο άνθρωπος πρέπει να μειώνει την εντροπία της κοινωνίας ( ανθρωπότητας ) . Η ανθρωπότητα πρέπει να μειώνει την εντροπία του πλανήτη και ο πλανήτης πρέπει να μειώνει την εντροπία του Σύμπαντος ( όπου αυτό είναι εφικτό ) .
( Εντροπία = τσαπατσουλιά . Μείωση της Εντροπίας = μείωση της τσαπατσουλιάς = αύξηση της Τάξης )
3) Η αποστολή της κοινωνίας ( η μείωση της εντροπίας του πλανήτη ) είναι ανώτερη απο τις ανάγκες/επιθυμίες των μελών της κοινωνίας . Δηλαδή οι επιθυμίες του ατόμου ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ όταν έρχονται σε αντίθεση με την αποστολή της κοινωνίας .
( βλέπε λεπτομερή ανάλυση στην http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html και
http://lofos.info/pythas/brief.html ) .
Και δύο ακόμη ΙΔΕΕΣ σαν επεξήγηση των τριών οδηγιών :
ΙΔΕΑ ΠΡΩΤΗ : Όλα τα δυσάρεστα φαινόμενα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα σήμερα οφείλονται στην διακυβέρνηση απο τους τραπεζίτες . Οι τραπεζίτες διοικούν με το δόγμα "ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ !"
Ήρθε η ώρα να διοικήσουν οι Φιλόσοφοι ( όπως είχε πεί ο Πλάτων ) . Οι Φιλόσοφοι θα διοικήσουν σύμφωνα με το δόγμα "ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ , ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑ" .
"Καλύτερος" σημαίνει οτι
# Η βιοποικιλότητα θα αυξάνεται συνεχώς μέχρι να φθάσει στο μέγιστο δυνατό ( όταν ανακαλυφθεί ποιό είναι αυτό ) .
# Η ρύπανση θα μειώνεται ώσπου να φθάσει στα πρό του ανθρώπου επίπεδα .
# Ο ανθρώπινος πληθυσμός θα μειώνεται ώσπου να φθάσει στο ιδανικό επίπεδο .
ΙΔΕΑ ΔΕΥΤΕΡΗ : Για να υλοποιηθεί η Πρώτη Ιδέα θα εφαρμοσθούν τα παρακάτω τρία "υποδόγματα"
# Η κοινωνία πρέπει να δρά σαν πολυκύτταρος οργανισμός . Οι ανάγκες της κοινωνίας είναι ανώτερες απο τις ανάγκες του ατόμου .
# Η αρετή είναι ικανότητα του ατόμου να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας .
# Πατρίδα σου ( εκεί που θα έχεις το σπίτι σου ) δεν είναι ο τόπος που γεννήθηκες αλλά ο τόπος που είναι εφάμιλλος με την αρετή σου ( βλέπε http://lofos.info/pythas/dikeogis.html ).
Επακόλουθο των Οδηγιών θα είναι ( όταν κυβερνήσουν οι Φιλόσοφοι ) βαθύτατες αλλαγές
στον τρόπο επιλογής των ηγετών
στο χρηματοικονομικό σύστημα
στην διατροφή και στον τρόπο παραγωγής της τροφής
στο Σύστημα Υγείας
στην Δικαιοσύνη
στην Εκπαίδευση
στην Θρησκεία
στην Οικογένεια
στην διασπορά του ανθρώπινου πληθυσμού και στην μορφή των οικισμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου