Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Ελάχιστες ημέρες μετά την τελευταία επιστολή μας προς τους Μητροπολίτες
( βλέπε http://lofos.info/pythas/2lett.html )
 η Μητρόπολη Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση κατά των αρχαιοελληνιστών .
 Λέει μεταξύ άλλων :

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 12η Νοεμβρίου 2015
ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΩΝ
Δυστυχώς δικαιώθηκαν οι φόβοι μας για την εξτρεμιστική δράση ορισμένων ομάδων του νεοπαγανιστικού κινήματος στη χώρα μας. Όπως και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας είχαμε επισημάνει, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένας πρωτοφανής φονταμενταλισμός συγκεκριμένων νεοπαγανιστικών προσώπων και ομάδων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, όχι μόνο ευπρέπειας, άλλα και νομιμότητας. Μέσω ιστοσελίδων των έχουν δημοσιεύσει μέχρι τώρα έναν απίστευτο οχετό ύβρεων κατά των ιερών προσώπων της Εκκλησίας μας. Τον Κύριό μας Ιησού Χριστό αποκαλούν «Εσταυρωμένο Κτήνος». Τους ναούς μας «πορνεία του Κτήνους», «εκμαυλίστρια» και «οίκους ανοχής». Την θεία λατρεία μας ως «βρωμερές τελετές». Το άγιο Βάπτισμα ως «μίασμα». Συκοφαντούν την Εκκλησία μας ότι κάνει …ανθρωποθυσίες και τελετές μαύρης μαγείας! Υβρίζουν τους άγιους της Εκκλησίας μας με πρωτοφανή χυδαιότητα, ως ανήθικους και δολοφόνους! Δεν αρκούνται μόνο στις ύβρεις, αλλά προχωρούν σε φοβερές απειλές εναντίον μας. Ομιλούν για τη δημιουργία ενόπλων σωμάτων, τους οποίους αποκαλούν «μαχητές των θεών» και οι οποίοι, καθοδηγούμενοι από τους «Ιερείς και τους Ιεροφάντες», θα προβούν σε εξέγερση, προκειμένου να «απελευθερώσουν» τους έλληνες από την «χριστιανική σκλαβιά»! Ομιλούν για ποτάμια αιμάτων και βουνά πτωμάτων! Ομολογούν, ότι ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με γειτονικούς λαούς, που έχουν εδαφικές αξιώσεις προς τη χώρα μας, για την από κοινού αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια! Εκφράζουν την πρόθεσή τους, να κινήσουν «Ιερό Απελευθερωτικό Αγώνα» εναντίον ημών των Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι αποτελούμε κατ’ αυτούς «στρατό κατοχής» στην «πατρίδα τους» την Ελλάδα!
Προσπαθούν να «αποδείξουν» πως εμείς οι Χριστιανοί, δεν είμαστε Έλληνες, αλλά …Εβραίοι και πως γνήσιοι Έλληνες είναι εκείνοι! Τους αρχαίους Έλληνες τους θεωρούν αποκλειστικά δικούς τους προγόνους και ορκίζονται «να πάρουν εκδίκηση» για χάρη τους, για τις δήθεν διώξεις «τους» από τους Χριστιανούς «εισβολείς» στην Ελλάδα «τους», τα πρωτοβυζαντινά χρόνια. Να «πάρουν πίσω το αίμα» των δήθεν αδικοχαμένων προγόνων «τους». Θεωρούν πρώτιστη «υποχρέωσή τους» να εκδικηθούν για λογαριασμό τους, ώστε να «ηρεμήσουν τα πνεύματά τους»! Γράφουν συχνά ότι η Ελλάδα τους ανήκει και πως εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να φύγουμε και να πάμε «στο Ισραήλ, τη δική μας πατρίδα»! Θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει ως κωμικά όλα αυτά, αν δεν ενείχαν και το στοιχείο της τραγικότητας!
.............................
...............................
...............................

Η απίστευτα εχθρική στάση των εν Ελλάδι «αρχαιολατρών» απαιτεί ίσως ειδική μελέτη από ειδικούς επιστήμονες, για να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτιά της, αφού ουδείς αρνείται την επιλογή τους να λατρεύουν τους «θεούς» τους, έστω αυτούς που οι λαμπροί αρχαίοι πρόγονοί μας απέρριψαν και που δημιούργησαν οι δύο ποιητές, ο Όμηρος και ο Ησίοδος, όπως βεβαιώνει ο πολύς Ηρόδοτος στην Ιστορία του. Κανένας δεν τους ενοχλεί, αν δεν ενοχλούν με τον τρόπο που μας ενοχλούν, μας υβρίζουν και μας απειλούν, ακόμα και για φυσική εξόντωση. Στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ουδεμία εχθρική πράξη από μέρους μας ασκήθηκε εναντίον τους ( εκτός βέβαια του γεγονότος οτι τους φορολογούμε για να πληρώνεται το ιερατείο μας ) , σε αντίθεση με εκείνους, οποίοι, εκτός των ειρημένων λεκτικών τους απειλών και ύβρεων, έχουν προβεί και σε πράξεις βίας, όπως είναι λ.χ. οι βεβηλώσεις ναών ( οι οποίες βέβαια ωχριούν μπρός στις βεβηλώσεις που κάναμε εμείς ) .
...................
...................
...................

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών
( με κόκκινο τα δικά μου σχόλια )
--------------------------------------------
Βέβαια ποτέ το ιερατείο δεν αναρωτήθηκε : "Γιατί κάποιοι ( με πρότερο έντιμο βίο ) σηκώνονται ένα πρωί και βάζουν βόμβες ή βρίζουν την Εκκλησία ; Μύγα τους τσίμπησε; Μήπως ( λέω , μήπως ) η κυβέρνηση και η Εκκλησία ΚΑΤΙ κακό έκαναν και τους εξόργισαν ;
Αν το χριστιανικό ιερατείο νοιαζόταν για τον λαό θα έβγαζε την παρακάτω ανακοίνωση για μια νεοεμφανισθείσα τρομοκρατική οργάνωση :

Δυστυχώς δικαιώθηκαν οι φόβοι μας για την εξτρεμιστική δράση ορισμένων ομάδων του νεοεποχίτικου κινήματος στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένας πρωτοφανής φονταμενταλισμός συγκεκριμένων νεοταξικών προσώπων και ομάδων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, όχι μόνο ευπρέπειας, άλλα και νομιμότητας. Μέσω ιστοσελίδων των έχουν δημοσιεύσει μέχρι τώρα έναν απίστευτο οχετό ύβρεων κατά των ιερών προσώπων της χώρας μας. Τον Κολοκοτρώνη αποκαλούν "ταραξία που χάλασε την ομαλή συμβίωση με τους Οθωμανούς" . Τον ΕΜΦΙΑ ως "σύμφωνο με το Σύνταγμα" . Τα παιδιά μας "τεκμήριο για την Εφορία" . Τα όργανα του σώματός μας ως "αντικείμενα προς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ" . Συκοφαντούν τον λαό μας οτι "ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΦΑΓΕ" ! Υβρίζουν τους ελάχιστους τίμιους κυβερνήτες που είχαμε , ως δικτάτορες και δολοφόνους! Δεν αρκούνται μόνο στις ύβρεις, αλλά προχωρούν σε φοβερές απειλές εναντίον μας. Ομιλούν για τη δημιουργία ενόπλων σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επέμβουν εάν θελήσουμε να ελευθερωθούμε ! Ομιλούν για ποτάμια αιμάτων και βουνά πτωμάτων απο αυτοκτονίες ! Ομολογούν (σε ορκωμοσίες Προέδρων ) , ότι ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή σχέδια για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια ( προς χάριν της "Δημοκρατίας" ) ! Εκφράζουν την πρόθεσή τους, να κινήσουν «Ιερό Σοσιαλιστικό Αγώνα» εναντίον ημών των Ελλήνων , οι οποίοι αποτελούμε κατ’ αυτούς "μίασμα" και "φασίστες" !
Προσπαθούν να «αποδείξουν» πως στην Σμύρνη έγινε ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ! Τους Έλληνες τους θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνους για το "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" και ορκίζονται «να πάρουν εκδίκηση» , για τις δήθεν διώξεις «τους» από τους "Ελληνοφασίστες" «εισβολείς» στην χώρα «τους». Να «πάρουν πίσω το αίμα» των δήθεν αδικοχαμένων προγόνων «τους». Θεωρούν πρώτιστη «υποχρέωσή τους» να εκδικηθούν για λογαριασμό τους, ώστε να «ηρεμήσουν τα πνεύματά τους»! Γράφουν συχνά ότι η Ελλάδα τους ανήκει και πως εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε και να πάμε «μετανάστες στην Γερμανία»! Θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει ως κωμικά όλα αυτά, αν δεν ενείχαν και το στοιχείο της τραγικότητας!


Διάβασα οτι ο νυν Αρχιεπίσκοπος δήλωσε :
Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «είναι δύσκολα. Αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε όλες μας τις πλάτες ενωμένοι να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί με ποια έννοια, του δίνεται η δυνατότητα, στο χέρι του, να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει επαναστατώ. Έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;»
Και πρόσθεσε: «Επομένως πρέπει όλα αυτά να τα σκεφτούμε καλύτερα και γενικότερα να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα με την εικόνα που έρχονται, με την πραγματική διάσταση που έχουν, αλλά και με τη σκέψη πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση τη δύσκολη. Προσωπικά, συνιστώ να μην μας πιάσει πανικός. Δυσκολίες περάσαμε πάρα πολλές φορές και κρίσιμες εποχές σε αυτό τον τόπο. Λίγο αγώνα περισσότερο, μια προσπάθεια όλων μας, με υπομονή περισσότερη πιστεύω ότι και τώρα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».
Λοιπόν του απαντώ : Προφανώς ο λαός επαναστατεί όταν αντιλαμβάνεται οτι αυτοί που πήραν την ψήφο του τον εξαπάτησαν . Εσύ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ κύριε "Ποιμενάρχη" όταν ο λαός πήγαινε προς τις κάλπες ; Τον συμβούλεψες ; Τον προειδοποίησες ; Γιατί άφησες το "ποίμνιον" χωρίς καθοδήγηση ; Αφού δεν μίλησες ΤΟΤΕ , μην μιλάς ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ! Μας λές οτι εσύ δεν ασχολείσαι με την πολιτική και τα άλλα "εγκόσμια" . Οι μισθοί των Μητροπολιτών "εγκόσμια" είναι . Και τα συσσίτια "εγκόσμια" είναι . Άσε τον κόσμο να πεθάνει απο πείνα . Ίσως ο θεός να έστειλε την οικονομική κρίση για να τους πάρει κοντά του . Γιατί του χαλάς τα σχέδια ;
Αν θέλεις λοιπόν να δράσεις κατά της οικονομικής κρίσης , δράσε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ . Όχι ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΑ .
Είναι εύκολο ο χορτάτος να μιλά στον άνεργο πεινασμένο για ΥΠΟΜΟΝΗ . Εσύ όμως ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ μπορείς να ΥΠΟΜΕΙΝΕΙΣ την πείνα ;

Για τον προηγούμενο Αρχιεπίσκοπο άκουσα οτι ανεφώνησε ( όταν έμαθε για την θανατηφόρο ασθένειά του ) : ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ;
Έτσι ( με την δειλία του ) σπίλωσε μια , κατά τα άλλα , ένδοξη πορεία .
Λοιπόν , θα του απαντήσω τελείως χριστιανικά :
Δεν πρέπει να λυπάσαι διότι
# Διότι ο Θεός σε αγαπά και σε θέλει κοντά του !
# Θα πάς κάπου όπου θα συναντήσεις όλους τους Αγίους που υμνούσες ( μην μου πείς οτι δεν πιστεύεις στον Παράδεισο ! )
# Θα πάς σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει γήρας , αρρώστεια και θλίψη .
# Θα πάς σε ένα μέρος όπου θα είσαι συνεχώς 33 ετών .
Τί άλλο θέλεις τελος πάντων ;
------------------------------
απο την σελίδα http://lofos.info/pythas/skontz.html
(απαντήσεις και σε άλλες ανακοινώσεις του ιερατείου )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου