Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ  ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ...


Αναρωτήθηκαν οι επιστήμονες γιατί δεν ακούμε , στα ραδιοτηλεσκόπια , ίχνη απο άλλους ανεπτυγμένους πολιτισμούς . Γιατί τόση ΗΣΥΧΙΑ στο Σύμπαν ;
Μία απο τις απαντήσεις που δόθηκαν ήταν "ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΜΟΛΙΣ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ! " .
Πράγματι , σήμερα είναι πιθανή μια αυτοκαταστροφή του πολιτισμού μας διότι υπάρχει αβυσσαλέα ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ μεταξύ τεχνικής προόδου και κοινωνικής προόδου .
Σκεφθείτε απο το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα πόση τεχνολογική πρόοδος υπήρξε :
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Πυρηνική ενέργεια
Διαστημικά ταξίδια
κινητά τηλέφωνα
ανακάλυψη του DNA
Δείτε όμως τον κοινωνικό τομέα :
Στην πολιτική τα ονόματα Παπανδρέου και Καραμανλής πρωταγωνιστούν ακόμη ( όπως και το 1300 πΧ ο βασιλιάς παρέδιδε την εξουσία στον υιό - τίποτα δεν άλλαξε ! )
Στην δομή της οικογένειας : Μια εφεύρεση των πρώτων γεωργών ( η πατριαρχική οικογένεια ) υπάρχει ακόμη . Εάν πεθάνει ο τροφοδότης πατήρ , η γυναίκα και τα παιδιά είναι καταδικασμένα ( όπως και το 1300 πΧ ) ! Οι γυναίκες που "περισσεύουν" και μένουν ανύπαντρες είναι καταδικασμένες να μην αποκτήσουν παιδιά ποτέ ( όπως και το 1300 πΧ ) !
Στην Επιστήμη έχουμε λαμπρά πνεύματα ενώ στην πολιτική κυριαρχούν οι ηλίθιοι . Ηλίθιοι που χειρίζονται την πρωτοφανή δύναμη που τους έδωσαν οι Επιστήμονες ! Αυτό μπορεί να είναι η αιτία του αφανισμού μας .
Επιτέλους , θα πρέπει και η Κοινωνία να εξελιχθεί και να γίνει εφάμιλλη της Τεχνολογίας .
Αυτοί που ανέβασαν την Τεχνολογία σε τέτοια ύψη θα πρέπει να εισβάλλουν και στην Πολιτική .
Ή τώρα ή ποτέ ! Αύριο μπορεί να είναι αργά .

--------------------
απο  την  σελίδα    http://lofos.info/pythas/dysarmon.html  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου