Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Αγαπητοί φίλοι
Το μήνυμα αυτό αποστέλλεται σε ΕΝΑΝ απο κάθε προαναφερόμενη ομάδα .
Υπάρχουν και άλλες ομάδες εδώ αλλά έστειλα το μήνυμα σε αυτές που μας συνδέει ένα μίνιμουμ κοινών ιδεών :

# Η πολυπολιτισμική κοινωνία θα αυξήσει τα προβλήματα της Ελλάδας χωρίς να λύσει κανένα .
# Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανέναν μετανάστη . Άλλωστε την πιο θεαματική της ανάπτυξη την πέτυχε όταν είχαμε μηδέν εισαγόμενους μετανάστες .
# Η Ελλαδα δεν φταίει για την δυστυχία κανενός έθνους άρα δεν χρωστά κάποια αποζημίωση .
# Η Ελλάδα δεν μπορεί τώρα να βοηθήσει κανέναν δυστυχισμένο . Όταν θα μπορέσει , και το θελήσει , θα στείλει την βοήθεια εκεί που είναι οι δυστυχείς . ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΕΔΩ .

Δεν έστειλα πρόσκληση στ....... διότι η ηγεσία τους απαγορεύει διαλόγους με άλλες ομάδες . Αφήνω όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να τους καλέσουμε αργότερα , αν συμφωνήσετε .
Δεν έστειλα πρόσκληση στ......... επειδή δεν ασχολείται με την πολιτική . Αφήνω όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να τον καλέσουμε αργότερα .

Στην ομιλία του χθές ο Θεοδωρίδης πρότεινε να αυτοοργανωθούμε ( όπως είχε προτείνει και ο Καζάκης ) . Δεν ήρθε με το στύλ "ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΩ" ( και ο Καζάκης επίσης ποτέ δεν είπε οτι αυτός μόνο γνωρίζει πώς θα μας σώσει ) .

Η κάθε ομάδα είναι αιχμάλωτη της ίδιας φαντασίωσης : ότι κάποια στιγμή θα ανακαλύψουμε μέσα στην πόλη εκατοντάδες αξιόλογους ομοϊδεάτες , θα γίνουμε πολλοί , θα αυτοοργανωθούμε και θα επιτύχουμε πολλά θαυμαστά .
Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε απο αυτή την φαντασίωση .
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ !
Όσοι ενθουσιάζονται με τον Σώρρα , τον Καζάκη , τον Θεοδωρίδη , τους αρχαίους φιλοσόφους , τον Μιχαλολιάκο έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και βρίσκονται ήδη στις αντίστοιχες ομάδες . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ! Καμμιά ομάδα δεν μπορεί να μεγαλώσει και άλλο . Αντίθετα μάλιστα , οι ομάδες ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ με το διάβα του χρόνου ! Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό κάποιοι κουράζονται και άλλοι αποδεικνύονται τελείως ανεδαφικοί . Αυτό το γνωρίζετε καλά όλοι σας .

Εφ' όσον λοιπόν δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν και άλλοι δραστήριοι πολίτες , το μόνο πεδίο επέκτασης είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ .
Δεν ζητώ απο κανέναν να απαρνηθεί τις ιδέες του ή τον πνευματικό του ηγέτη . Ζητώ να συνεργαστούμε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .

Βαρέθηκα να ακούω εκείνο το "ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ . ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ" .
Μπορεί να έχεις όλες τις λύσεις αλλά περιέργως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ . Χρειάζεται να καθήσεις στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους για να το κατορθώσεις .

Μπορεί να ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι βρήκες λύσεις ενώ δεν βρήκες τίποτα ακόμη . Χρειάζεται να καθήσεις στο ίδιο τραπέζι , να ακούσεις τις ιδέες των άλλων και ίσως ανακαλύψεις κάτι καλύτερο .

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να καθήσεις στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους .

Δεν έχει νόημα να συνεργαστούν 10 συκώτια για να φτιάξουν έναν οργανισμό . Δεν θα καταφέρουν τίποτα . Το συκώτι κάνει ΜΙΑ δουλειά μόνο . Ένας ΣΩΣΤΟΣ οργανισμός χρειάζεται ένα απο όλα : συκώτι , στομάχι , έντερο , πάγκρεας κλπ
Παρομοίως δεν έχει νόημα να μεγεθυνθεί μια ομάδα και να αποκτήσει 2000 μέλη . Η κάθε ομάδα απευθύνεται και επηρεάζει ανθρώπους ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗΣ . Δεν θα μπορέσει ποτέ μία μόνη ομάδα να πείσει όλον τον πληθυσμό της   πόλης   μας .
Δείτε την nea taksi :

Έχουν τον παπά
Έχουν τον δημοσιογράφο
Έχουν τον συνδικαλιστή
Έχουν τον βουλευτή
έχουν τον τραπεζίτη
έχουν τον "ακτιβιστή"
Έχουν τον "διανοούμενο"
έχουν τον "καλλιτέχνη"
έχουν τον "αγωνιστή" ( τον "κατατρεγμένο" που έκανε "εξορία" στο Παρίσι !)
και όλοι συντονισμένοι λένε το ίδιο παραμύθι .
Επηρεάζουν όμως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ο καθένας !

Έτσι να κάνουμε και εμείς .

Η ομάδα πχ του Σώρρα επηρεάζει ένα συγκεκριμένο σώμα πολιτών .
Οι αρχαιοελληνιστές κάποιο άλλο κοκ.
Πρέπει να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουμε ποιό μήνυμα θα εκπέμψουμε συντονισμένα εμείς .


Σας καλώ λοιπόν σε τακτικές συναντήσεις όπου θα βρούμε τί μας ενώνει και πώς μπορούμε να έχουμε κοινή δράση .
--------------------------------
αποσπασμα απο την     http://lofos.info/pythas/synat.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου